Guestbook | Site map | Login | RSS
MENU
KURIKULUM
KOKURIKULUM
BLOG GURU
UNIT ICT
BUKU TAMU LAMA
Guestbook
 1. cari kwn2 lama
[26/12/2009 22:26 - zulkepli b. mat]
salam...
sy bekas pelajar sdbl dr thn 1982-1983 (ting 4&5) ingin mencari kwn2 lama yg masih ingat lg kat sy. dgn ucapan JGN MALU2 NAK CONTACT GUA. untuk semua warga sdbl HAPPY NEW YEAR.
 2. Salam SDBL
[07/12/2009 14:57 - aminuddin]
Assalamualaikum para warga SDBL yang kini atau terdahulu, Salam persahabatan. saya bekas pelajar 5 Sc 3 1982 ingin mengucapkan taniah dan terima kasih kepada semua para pendidik yang telah mendidik saya.  Saya  berharap agar dapat berhubung dengan rakan-rakan yang sewaktu dengan saya. Teringat KOOP  dan Pengakap . Hidup SDBL.
 
 3. SDBL jasamu dikenang
[20/11/2009 23:34 - zaya]
Assalamualaikum semua,
Kepada semua tenaga pengajar SDBL 1977-1984 terimakasih.
Kepada rakan-rakan, SDBL dalam kenangan
Kepada anak-anak, moga berjaya
Tuan Haji shufaat, tahniah cikgu.
Mr Chong, birdie for you, tq.

zayakamet
 4. Alumni 80-81
[20/11/2009 18:36 - M. Jamal Nasir]

Salam kepda semua warga Bentara.

Agak lama juga saya mengesan dan menjejak laman web SDBL. Pencarian di hutan maya yang berlapis lapis ini akhirnya membuahkan hasil yang amat indah. Kepada rakan alumni 80-81,  5 sains 2 juga warga asputra yang sering menjengok ke sini sila lah hantar sebaris dua kata kepada saya. Kepada cikgu solihotdin sekiranya masih berada di SDBL, apa khabar cikgu, atau lebih mesra dgn panggilan Wak Din.

Khusus untuk generasi tua yang membesar dengan karipap Mat Lecak dan tau apa itu "ngombet" atau masih rindukan mee bandung jom kita sambung sialturahim. Pastinya generasi Asputra ketika zaman itu juga masih ingat dengan "Bilek Gelap". Benar kata pepatah, tempat jatuh lagi di kenang ini kan pula tempat kita membesar.

Semoga SDBL akan terus maju.

 5. -love.sdbl.4ever-
[10/11/2009 08:22 - al-khaliq90]
salam :
kpd wrge bntra... sye slaku calon stpm yg bkal mnduduki exam x lme lgi...nak sgat2 myampaikn sdikit ucapan buat kalian...sama ada student atau ckgu....
1) kpd ckgu2...terima kasih byak2 atas sgle ilmu yg ckgu curahkan...wlaupun kptsn exam sye xcemerlang...tp jase ckgu xpernah skali pun sye lupekn....terima kasih atas segala tguran...nasihat...dendaan...pandangan...kritikan....ajaran...ilmu dunia akhirat... antara ckgu2 yg sgt2 sye xdpt lupekan :
   -Ckgu Maimunah
     = ckgu yg plg sye syang...bukan nak bias tpi ni kyataan...wlupun rmai bdk2 mngantok time ckgu ajar...tp sye xpernah rase mcm 2...
        wlupun ckgu slalu 'bebel'...tpi sye tau ckgu ikhlas nak tlong anak murid ckgu...n kami plajar2 5.1 2007 dah angaap ckgu mcm mummy
       kami...biar org len nak ktuk... biar org len nak ckp pe...tpi 2 kyataan....kami sgt2 mghargai jase ckgu maimunah...love u teacher
- Ckgu Sabariah, C.Zana,C.kamarudin,C.Kamdani,C.Shahriza
    = nie lak ckgu2 koop yg amat2 aku sukai...dorg byak bgi ilmu kat aku...cre pgurusan koop...cre nak handle functian...ilmu2 xlgsung nie
       amat bergune aku aplikasikan kat ipt nanti....n thanx atas kprcayaan yg ckgu2 bgi kpd sye slaku ketue koop 08/09...sye nak minx maaf
       coz koop rugi byk thun ni...memg slap n slah sye atas ktidakcekapan n x mahir...ampun ye ckgu....syang kmu semua
- C.idza,c.kamal,c.koh lili,c.fazariah,c.jasimah,c.zainab,c.huda,c.munawarah,c.saleh n ckgu norazah
    = thanz ajar mse sye form 5...maaf coz kputusn sye antre yg trteruk kat kelas...maaf sgt2...tpi thanz sgt2 coz xjemu2 ajar sye ye ckgu2
-c.husin,.c.noraini.c.anida,c.fatimah.abas,.c.ayob,c.hashim,c.syarifudin,c.mazlan
   = thanx ajar sye utk stpm...sgat2 trime kasih...insyaAllah...sgle ilmu yg diajar akan sye gunekn sdaye upeye utk exam nti...buat c.ayob n
      c.hashim...tq ajar sye sv...dpd zero kpd stu thap yg leh dkatekn bek r....sgt2 trimas
-mr selvam a.k.a web master
   = thanx ajar muet....capati...jokes....n ilmu yg d ajarkan....n bgi sye pluang tulis d lmn web skol nie


kpd rkan2 bek sye mse form 5:
nurul afiqah, pali, akmal, zaki wan saleh,santer enot, nadia, ziqah, sahren
aku hrap kte kwan smpi mati...serius....misz u all very much....kdang2 aku ktawe sorg2 mcm org gler...egat knangan kte kat skol...seriuz beb...n hopefuly if kte ade mse dpt hangout sme2...that will be so nice.....
kpade santer nurfarahinas n sahren....
this is a personal messagae 4 both of u...
sory coz aku wat byak slah kat kalian...hrap korg maafkan aku n hope(wlupun mcm imposible), kte dpat rapat mcm dlu...amu memg mnusia yg khilaf...
-kpd.geng tg 6.5A 09.....atin,mira,dayat,ajib,hery,fifi,alan,yana,rubi,lela,naser,din,ajib,suria,fana.wan...korg gak spesel kat hti aku...thanx mncriekn hdup aku....bgi ilmu2 n cre hdup yg bru n agak asing kpd aku...thanx korg-

kpd bentarians...if korg ade termenyampah kat aku....scre lansung or xlgsung...maaf byak2....aku memg byak wat slah as manusia xkan lari dri dose...sory guys...


-LOVE BENTARA 4EVER!!-

ikhlas dari:
Mohammad Al-Khaliq Ghazali
013-7555221
mohammadalkhaliqghazali@yahoo.com(facebook n friendster)

 
 6. Looking for old friend...5 Sains 1 -1986
[30/10/2009 01:57 - Abu Haikal Al Medani]
Assalamualikum semua ex-SDBL. Terima kasih kepd webmaster atas usaha yg dibuat... merndekatkan yg jauh.. merapatkan yg dekat... Saya mencari kawan-kawan lama SPM 86  terutama kelas 5 Sains 1 hingga 3 -- Suhaimi, Karim, ABd Razak, Zainal, Jamal, Azman, Ruzana, Asiah dan byk lg rakan2 esp yg berasal dr Sri Medan. Juga terima kasih tak terhingga kpd guru2 yg mengajar kami sehingga menjadi manusia yg berguna kpd masyarakat. To name a few, Pn AMinah (Pen Pengetua), Cikgu Jamilah (BM), Cikgu Khairuddin (Fizik), Pn Sia (Kimia) dll.  Semuga Tuhan akan membalas yg lebih baik atas jasa guru2 semua.
 7. salam
[29/10/2009 17:58 - mazliham]
salam saya untuk warga bentara. saya pernah belajar di sekolah ini dari tahun 1980 hingga 1984. lama tidak dengar berita dari semua kawan-kawan lama di sdbl.
 8. SDBL 1996-1999
[29/10/2009 00:34 - Maria]

Assalamualaikum..

Dah 10 tahun tinggalkan SDBL (Form 2 Aman, 3 Aman, 4 Sains 2, 5 Sains 2. Sekarang pun dah tak duduk kat BP lagi... Rindu kat korang semua. Thanks to cikgu Seri Banun, Mariam, Yahya, Jalal, Raub, Ustazah Haliza...

Thanks 4 everthing SDBL..

 9. Reunion pelajar 1980 5sc 1,sc2.sc3
[24/10/2009 00:07 - exstudent 5sc1 1980 ]
assalamualaikum untuk semua bekas pelajar SDBL 5sc1 year 1980.diharaf kekawan yang masih ada lagi marilah kita buat reunion.kepada penghuni asrama SDBL tahun 1979 dan 1980 diharaf dapat menghubungi saya dialamat  berikut desmen38@live.com.kepada  kawan-kawan yang telah menjadi jutawan marilah kita sesama menyambung tali persahabatan yang telah terputus sekian lama. terlalu banyak memori tinggal di asrama SDBL ingat kah lagi WARDEN kita Tn Hj Supaat Tumin,cikgu Kamarudin mungkin dah pencen ..Memori paling best sekali berebut makanan dgn penjual goring pisang,nasi lemak,karipap MAT LECAK selepas habis prep semoga panjang umurnya sebab ramai kawan2 kita terlupa nk bayar masa tu..SDBL is the best school in the world.
 10. Sukses
[09/10/2009 09:36 - Abdul Razak Ali]
Moga semua Guru-Guru dan Pelajar-Pelajar SDBL moga maju jaya dalam segala bidang yang duceburi khasnya untuk anggota Kedet polis.

 11. Mengirim Khabar
[01/10/2009 08:16 - Zulisman]
Assalamualaikum semua. Saya bekas pelajar SDBL form 1-3 dari tahun 1985-1987 tinggal di Asrama atas bukit tu. Semoga SDBL sentiasa melahirkan cerdik pandai untuk bangsa dan negara. Tentunya saya berbangga dapat mengirim khabar setelah lama mencari peluang melihat bagaimana SDBL sekarang. Nun jauh di bumi Australia, saya ucapkan kepada semua warga SDBL dan rakan2 yang mengenali saya terutama dari tahun 1985-1987, Salam Syawal Maaf Zahir dan Batin
 12. Is it yours too
[22/09/2009 15:26 - ptuyreep]
Very nice site!
 13. Pembekal
[14/09/2009 16:36 - Khir Collections ]

Perhatian,

Kami Dari Khir Collections, Segamat.

Ada membuat, Menjahit, Menjual, dan Membekal Pakaian Seragam Sekolah (Uniform Kokurikulum), Jabatan Kerajaan dan swasta, Pakaian Koperat serta Segala Alatan Perkhemahan. Anda juga boleh menempah pelbagai jenis dan corak pakaian yang diingini.

Untuk maklumat lanjut anda boleh menghubungi atau datang terus ke cawangan kami di alamat di bawah:

KHIR COLLECTIONS, NO 49, JALAN TENGKU AHMAD, 85000 SEGAMAT, JOHOR.

TEL: 07-9327678  FAX: 07-9329678  H/P: 019-7587720

Segala kerjasama anda amat dihargai.

 

 14. hari raya
[03/09/2009 13:58 - 1988/89]

selamat menyambut hari raya kpd semua umat islam terutamanya kawan kawan lama sdbl sessi 88/89 tingkatan 6

"maaf zahir batin"

 15. Syabas
[05/08/2009 12:10 - hikmah]

 Laman web yang bagus . Syabas .

CETAK  T. SHIRT

- Mencetak T. Shirt
- Tempahan cenderamata heat press , tulisan khat dan design .

Soul Art Station
229 , Jln Sek Tun Ismail
Parit Raja , 86400
Batu Pahat , Johor

019-3576830 / 013-2106015
hikmaharif.blogspot.com

 16. kenangan
[18/07/2009 00:06 - leo]
salam wt smua plajar2/cikgu2......aku bks pljar tahun 1993-1997,mngucapkan jutaan tima kasih kpda smua ckgu2 trutama pd cikgu sri banun,cikgu md.noh yg mengajar matematik,cikgu jalal,guru besar cikgu fahmi....tanpa pnampar2 cikgu smua,aku xkn ada dtahap ini skrng....alhamdullilah,sguhpun aku tdak jd sorng pndidik tp aku mnceburi dr dlm bdang perniaagaan...

kpada smua kwn2 kelas 4.3-5.3/prinsip akaun,azan nizam,hanim,ika,yan,sara&yg lain2,u r da best!!!!!!!!!!tringat cabut mrentas desa lpk kat port TARZAN VALLEY,kena kejar ngan cikgu lim boncit naik yamaha cup dia tu......wahkahkah!!!!!!!klakar tul....

kpda adiq2 yg sdang mnuntut skrng dsklh ini,blajar rajin2.jgn mlawan ckp cikgu.....jdkan smua tu pmbakar smangat...
jgn cabut2 skolah....
 17. rindu kat skolah lama
[17/07/2009 23:34 - leo]
aku slh seorang plajar dr thn 1993-1997.tima kasih pada cikgu sri banun yg mengajar prinsip akaun,cikgu md.noh ajar mtematik,cikgu jalal,guru besar cikgu fahmi.....tidak lp gak kpd smua cikgu2 yg lain......jasamu tdak akan ku lpkan...kpada smua kwn2 kelas 4.3-5.3/prinsip akaun trutamanya kat hanim,ika,fazli senin,yan,boy azan nizam,abang bujang & yg lain2,u r da best friends..>NOH....
NIR KARSA NIR JAYA............NIRVANA.
 18. ada lagi tak nama aku i???
[16/07/2009 16:55 - uden kingkong]
sekolah ni memang best sebab aku tak pernah bersekolah di tempat lain. huhu
aku rindukan batu gajah,. padang sekolah,. kantin,makmal sains,studio seni, surau lelaki, dan denai2 kecil kebun pisang belakang surau wanita.
kepada rakan seperjuangan smkdbl sepanjang tahun 1994-1998, aku rindu kat korang sangat2.
 19. sdbl dlm kenanngan
[10/07/2009 21:33 - halil]
saya ex-student 87-93 dari form 1 sampai 6 atas begitu berbangga dgn sdbl.pd zaman sy dulu sdbl ni ada nama lain...hehehe...budak2 batch sy mesti tau. maafkan kami cikgu. dek kerana penampar cikgulah kami jadi org berjaya.
 20. kekawan
[09/07/2009 11:18 - mr.arc]
akum kekawan lama.
to. mr zaini, kamal, kahirul. nan. kau orang baca tak si sood yng komen tu. aku pun tertanya-tanya sapa dia tu. tapi aku rasa apa dia kata tu betul. tentunya dia frust sangat kat pentadbir sekolah zaman dia tu. so mr zaini. u dulu cam kita orang. now u jadi pentadbir. kawan tu kawan juga. betul kena kata betul. salah kena kata salah. kekawan lak. kena terima hakikat, salah is salah, betul is betul. jgan melenting kalau kena tegur. cara tegur  cari yang terbaik. taknak ikut gak suruh duduk rimau anda marah puas puas. kah, kah , kah...............................
macam mana pun aku ucap jutaan terima kasih utk semua guru sdbl yng pernah ajar anak aku. dah berjaya terima ijazah. dah mula kerja. aku selalu cakap kat anak aku. jgn lupa pada guru-guru kau. sebagai sebab dia orang kau dpt ijazah. aku sendiri tak dapat ajar kau. so jasa dia orang jgn d lupa.

terima kasih kawan-kawan.
 21. thanks to all teacher
[09/07/2009 00:09 - aziq daniel@skull 2.5]
saye berterima kasih kepada cikgu yg mengajar saye sepanjang 2 tahun ni......semoga cikgu2 sihat slalu......

& saye mengucapkn semoga cikgu azarina yg sambng bljr 2 sihat walfiat
 22. I LOVE SDBL
[29/06/2009 19:27 - dak 3.6 (2009)]
disini kami ucapkan terima kaseh pd smua cikgu yg pernah mendidik kami, sesungguhnya budi dan jasa baikk cikgu memang hanya tuhan yg dapat memeberikan balasan yg setimpal.
NIR KARSA NIR JAYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 23. hi smue...........
[25/06/2009 21:42 - sdbl is the best]

assalamualaikum semua................ sye haris yang sekarang ni berada di tingkatan 2.6.. sye nk mengucapkan berbanyak banyak terima kasih kepada cikgu  form2 iaitu cikgu hairani  yang telah mengajar saye dan tidak lupa jugak kepada cikgu form1 iaitu cikgu noridah

itu sajelah yang ingin saye luahkan dari isi hati saye sendiri.....hanya allah saje yg dapat membalas jasa guru2 saye.....ok lah time to do homework.....bbye

waalaikumsalam

 24. peta ke sekolah
[16/06/2009 17:00 - izhrin]
salam buat warga sek dato bentara luar.. syabas diucapkan utk pembangunan laman web ini, semoga semua dapat berkongsi pelbagai informasi yang berguna dan membina. Dicadangkan mungkin pihak pembangun web boleh upload peta lokasi utk ke sekolah atau boleh pin di google maps dan upload urlnya di sini..
 25. Hai
[12/06/2009 22:36 - kohshelan]
Nama saya ialah kohshelan. Saya sekarang sedang belajar IT di UTHM. Terima kasih kepada guru-guru yang telah mengajar saya.
TERIMA KASIH
 26. aku bangga denganmu
[29/05/2009 18:59 - redzuan salleh]
salam sejahtera..

buat pengetahuan semua, namaku ialah muhammad redzuan bin salleh( 5 .1), salah seorang pelajar yang penah belajar di sdbl pada tahun 2003 hingga 2007. kalau ada yang masih ingat, aku pernah menjadi penolong ketua pengawas sesi pagi pada tahun 2007. sekarang ni aku sedang belajar di institut pendidikan guru kampus gaya, kota kinabalu sabah dalam jurusan ijazah sarjana muda matematik.

walaupun jauh, sdbl tetap dihatiku. bagiku inilah tempat bermulanya hidupku,. disinilah tempat aku mula-mula mengenal apa itu ilmu pengetahuan, bagaimana hendak berdikari dan disinilah banyak bakat-bakat aku mula dicungkil dan digilap. aku juga setuju dengan pendapat abang syafiq, sdbl memang istimewa. aku pernah berpidah sekolah pada tingkatan 4 di maktab tentera diraja. namun setelah sebulan disana, aku tidak dapat membiasakan diri degan cara pembelajaran disana dan kembali ke sdbl semula. lihatlah, betapa kuatnya semangat nir karsa nir jaya didalam diriku. sdbl tetap dihatiku..hehe

sekarang ini aku bakal menjadi seorang guru math. niat dihati ingin mengajar di sdbl, tetapi kontrakku hanya untuk sekolah rendah sahaja..hurm rasa mcam nak ubah sahaja kontrak tu..huhu

buat semua guru-guru, aku ingin mengucapkan jutaan terima kasih diatas segala pengorbanan yang telah cikgu-cikgu curahkan kepada saya sehingga saya mendapat kejayaan pada hari ini.

buat cikgu maimunah,
cikgu.. saya dapat jadi guru,, tapi guru math je..huhu. terima kasih cikgu kerana banyak membimbing saya..hanya Allah saja yang dapat membalas jasa cikgu

buat cikgu kamaruddin,
cikgu, saya sekarang ni menguruskan koperasi di institut saya, jadi saya harap cikgu dapat berkongsi pengalaman cikgu dengan saya.. terima  kasih juga saya ucapkan kerana banyak membantu saya semasa saya jadi ahli lembaga koperasi dahulu

buat Tuan Pengetua, En. Abu Bakar Sidek B. kasbi,
cikgu, terima kasih kerana banyak memberi sokongan kepada saya selama ini. diatas sokongan cikgu itu, sekarang ini saya bakal menjadi seorang guru. saya juga telah berjaya menjadi salah seorang exco jawatankuasa perwakilan pelajar di institut saya. saya dengar cikgu akan bersara tidak lama lagi, betul ke?  kalau betul. tentu sdbl akan kehilangan seorang pengetua yang amat berdedikasi dalam tugasnya. walau apa pun, cikgulah antara pengetua yang terbaik di sdbl semenjak saya belajar disana.

akhir kata, buat semua putera dan puteri bentara, belajarlah dengan tekun dan gigih. jangan lupa menjaga nama baik sekolah dan disiplin kamu semua. aku doakan agar kalian akan berjaya pada masa yang akan datang..amin

sekian, salam perantau..


 
 27. Bekas Pelajar 1988
[29/05/2009 15:55 - halimsanusi]

Assalamualikum wbt.

Salam kepada semua guru-guru dan pelajar-pelajar SDBL.  Saya bekas pelajar 5 Sc 1 Tahun 1988. 

Lepas habis SPM tahun 1988 saya ke Poli Ungku Omar kemudian ke Uitm Shah Alam. Mula bekerja di Johor Baharu selama 10 tahun.  Sekarang menetap di Putrajaya, @ Jab Peguam Negara.

Pada bekas-bekas pelajar tahun 1988 terutama kelas 5 Sc 1 bolehlah email saya.

 28. Rindunya pada SDBL
[21/05/2009 05:06 - Syafiq Bachok]
Aku salah seorang bekas pelajar sdbl. Aku masih ingat lagi zaman aku dididik disini daripada seorang pelajar yang sangat nakal kepada seorang yang mempunyai sahsiah dan prinsip hidup yang baik. SDBL banyak mengajar aku dan membimbing aku sehingga aku menjadi seorang mahasiswa pada hari ini. Selepas tamat sesi pembelajaran aku di SDBL, aku menyambung pengajian aku diperingkat DIPLOMA  dalam bidang Sains Komputer dan Sekarang aku telah sambung pengajian aku diperingkat Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Kejuruteraan Perisian. Aku ingat lagi kata seorang kawan semasa aku disekolah rendah  "Syafiq apa kelas masuk SDBL, SDBL tu kan sekolah didikan budak liar" aku sedih masatu tapi bila aku masuk SDBL satu transformasi baru terhadap diriku. Aku dididik untuk manusia yang berguna. Hari telah banyak perkara yang telah aku capai dan aku telah buktikan bahawa sekolah didikan budak liar inilah yang mendidik aku supaya menjadi insan yang berguna pada muka bumi ini. Sayangnya aku pada sekolah ini tidak terhingga rasanya kerana SDBL lebih baik dari MRSM, SBP, MCKK  dan  sekolah2 elit yang ada dimuka bumi ini pada aku. Hari ni aku diantara pelajar cemerlang di Universiti,Aku telah terbang ke ke KOREA Selatan sebagai Duta kecil Universiti aku dan Aku juga telah mengalahkan ramai budak MRSM,SBP dan sbgnya. Apa yang ingin aku kata kan disini SDBL jauh lebih hebat dari sekolah elit yang lain kerana SDBL mampu merubah seorang budak liar menjadi seorang Mahasiswa yang berjaya dan InsyaAllah menjadi insan yang baik dimuka bumi ini. 

Buat cikgu Azmi Moin:
Cikgu saya sekarang dah ada diploma dan saya sekarang sedang sambung pengajian diperingkat sarjana muda dalam bidang kejuruteraan perisian (Software Engineering),Saya telah pun dapat pentauliah profesional dari Microsoft iaitu Microsoft Certificate Aplication Developer(MCAD). saya akan teruskan usaha saya untuk menjadi Alumni terbaik bagi student IT SDBL. Saya amat rindukan lab IT cikgu. Sekarang ni saya tengah mengambil kursus TCP/IP selama 2 minggu. Saya juga sedang sibuk menguruskan International Conference on Software Engneering & Computer System (ICSECS09). Jika saya ada masa nanti saya akan pulang ke sekolah untuk berjumpa dengan cikgu dan kalo boleh saya nak kongsi dengan adik-adik saya di SDBL tentang kemahiran yang saya ada dalam bidang teknologi.

Buat Cikgu Kamal:
Saya nak ucap terima kasih kat cikgu kerana banyak memberi nasihat dan semangat kepada saya supaya saya menjadi insan dimuka bumi ini

Buat Semua Cikgu:
Saya nak ucapkan ribuan terima kasih buat cikgu-cikgu yang pernah marah,pukul,rotan, dan nasihat saya. Kerana cikgu-cikgulah yang menjadikan saya sebagai insan dimuka bumi ini. Tiada apa yang dapat saya balas jasa cikgu. Hanya doa dan menyampaikan ilmu yang cikgu berikan pada saya yang dapat saya buat bagi membalas jasa cikgu. Saya juga ingin mengucapkan Selamat Hari Guru Buat semua guru SDBL.

Buat Adik-adik di SDBL:
Jaga nama baik sekolah. Buat yang terbaik. Jadikan marah cikgu itu sebagai pembakar semagat untuk terus berjaya. Jadikan rotan cikgu itu sebagai peransang kita untuk menjadi insan yang lebih baik di bumi dan juga di akhirat.  
 
 29. kenangan/penangan sdbl
[19/05/2009 23:41 - ahmad nizam]
a'kum utk semua guru2 dan warga pelajar sdbl. saya ex-student 1980-1984, dari 1pt sampai le abih spm kat 5sci3. kalau ada kengkawan dari batch ni yg masih ingat ,please contact me through my e-mail. Masih ingat satu peristiwa, masa tu 1982,ada sorang pelajar yg tak puas hati sebab cikgu suda mare/tampar dia. petangnya dia dgn 2 geng dia sudah warning cikgu tu,siap bwk keris skali. rasanya klu harian metro dah ada masa tu,sure front page. anyway kes tu dpt diselesaikan dgn baik. Cikgu Nora Abdullah masih ada lagi ke. Rasanya ramai guru yg pernah mengajar saya dah bersara ketika ini. Kenangan paling manis, pabila 9 pelajar dari 5sci3 dpt first gred dlm spm. satu rekod ketika itu. tahniah utk guru kelas, pn jimiliah md noh dan hm ketika itu, en Abu Naim.Semoga pelajar sdbl ketika ini dpt buat lebih baik dari kami dari semua segi. Wasalam.
 30. tahniah skuad hoki
[15/05/2009 01:37 - salleh paskal]

akum

tahniah kepada skuad hoki lelaki bawah 18 kerana berjaya menjadi Johan mengalahkan musuh tradisi SMK Senggarang.

tertebus sudah aib di muka warga sdbl....terima kasih....hanya tuhan yang mampu membalasnya....

saya amat berkeyakinan dengan student2 sdbl..kalau anda mahu anda usaha anda pasti boleh..sudah terbukti...Hoki..Kadet Bomba..dua2 johan daerah...hadiah paling istimewa untuk saya dari anda...

 

Page:  1 2 3 4 5 NEXT

Archive